UUTISIA

Tämä osio ei päivity enää. Tsekkaa tuoreimmat kuulumisemme ajantasaisesta blogistamme!

2009

7.8.

Hurjan paljon onnea 4-vuotiaalle Mörkölle! Onnittelut myös Kassu-veljelle sekä Ella-siskolle.

Mörkö viettää synttäriänsä pirteänä, kun juuri merkkipäiväksi saatiin lääkitys käyntiin. Nyt on taas mukava touhottaa entiseen malliin. Kyllä neljään vuoteen mahtuu paljon kaikenlaista enkä päivääkään maailman hauskimman pienen mustan koiran kanssa vaihtaisi pois.

4.8.
Mörkön pitkään jatkuneet kummalliset kipuilut johtivat meidät tutkimuksiin Eläinsairaala Aistiin Vantaalle. Välillä diagnoosi oli jo nivelten ja ligamenttien sairauksia, kunnes tohtorit lopulta päätyivät syringomyeliadiagnoosiin. Syringomyelia on ontelo selkäytimessä, joka aiheuttaa erilaisia tuntohäiriöitä ja neuropaattista kipua. Mörkön syringomyelia ei ole halkaisijaltaan kovin suuri, mutta se on poikkeuksellisen pitkä ja menee pitkin koko Mörkön selkäydintä.

Tässä Mörkön viralliset tutkimustulokset syringomyelian ja chiarisen epämuodostuman osalta. Tämä koonti menee rotujärjestöön. Mukana magneettikuvaus (MRI), kuulotesti (BAER) ja otoskopia (korvatutkimus), jotka tehtiin Mörkölle 24.7.2009 Eläinsairaala Aistissa.

1. Chiarimainen epämuodostuma: kyllä
2. Syringomyelia: kyllä, C2-3 alueella 1,2 mm, myös rinta- ja lannerangassa selkäytimessä
3. Aivokammion laajentuma: ei
4. Erittävä keskikorvan tulehdus: ei
5. Kuulotestin tulos: alentunut kuulo molemmin puolin
6. Otoskopia: normaali

Lopullinen syringomyelialuokitus: F (koira oireilee)

Sairaus ei ollut yllätys – syringomyelia on varovaisen arvion mukaan 50 prosentilla rodun edustajista. Kallon epämuodostuma, joka mahdollisesti monissa tapauksissa aiheuttaa syringomyelian, sen sijaan tavataan noin 90%:lla rodun edustajista.

Syringomyeliaa hoidetaan kipulääkkeillä sekä kortisonilla. Mörkö saattaa elää lääkityksen avulla pitkän ja kivuttoman elämän, tai sen tila voi romahtaa vuoden kuluessa. Saamme jatkaa normaalia elämää voinnin mukaan, mutta kisaaminen jää luonnollisesti lääkityksen myötä.

14.2.
Topi nousi siistillä nollalla agilityn II-luokkkaan Varkaudessa! Sijoitus oli toinen. Mörkö kirmasi samaisissa kilpailuissa hurjan iloisen hylkyradan kolmosluokassa.

2008

30.12.
Mörkö kastroitiin eläintohtori Kivuttoman vastaanotolla.

23.12.
Toinen, sinisävyinen joulukortti.


Pipari Ässät Topi ja Mörkö toivottavat oikein hauskaa joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2009!

17.12.

18.10.
Mörkö nousi nollavoiton siivittämänä agilityn III-luokkaan Pieksämäellä! Topi nappasi samoista kisoista toisen nousunollansa MAXI I -luokasta.

4.10.
Paljon onnea 6-vuotiaalle Topille! Niin se aika vaan rientää.

10.8.
Mörkölle Varkaudesta ensimmäinen puhdas nolla kakkosista. Kolmosluokka on nyt askeleen likempänä.

2.8.
Mörkö nuorten agilityn SM-kisoissa kuudes! Omassa luokassamme, mini-II, sijoituimme pronssille.

7.5.
Mörkö punaisten BIS1 PoKS:n järjestämässä match showssa!

Ensimmäisestä kuvasta kiitos Sinille!

Mörköstä kertova lehtijuttu ilmestyi PoKS:n jäsenlehdessä Pokstissa.

21.3.
Mörkö nousi agilityn II-luokkaan.

2007

22.12.
Topin kesäinen kuva pääsi tollereiden omaan kalenteriin, Tolenteriin.

Myös Mörkö nähdään vuoden oman rotunsa vuoden 2008 kalenterissa.

17.12.
PoKS:n jäsenlehti Poksti ilmestyi tänään. Lehdessä julkaistiin seuran järjestämän koiramainen kesä -aiheisen valokuvauskilpailun tulokset ja iloisesti ne yllättivät: Topin kuva voitti!

Tässä vielä voittokuva

6.12.
Koirat toivottavat rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille!

Mörkö avasi tänään nollatilinsä JoA:n järjestämissä agilitykilpailuissa. Tarkemmat tulokset löytyvät Mörkön omalta sivulta ja lisää juttua blogista.

21.10.
Topi ja Mörkö starttasivat eilen ensimmäisissä virallisissa agikisoissaan. Topi nappasi nollan ja muilta radoilta napsahti hylky erinäisistä syistä. Lue lisää blogistamme.

Kuvat © Jari Kouki.

Sivujen rakenne muuttuu hieman, blogimme korvaa kuulumisia-sivun, josta tulee uutisia-sivu, johon kootaan hyvin lyhyesti suurimmat uutiset. Tuoreimmat kuulumisemme ja kootut selitykset löytyvät blogista.

6.10.
Tänään oli taas mölliagikisat. Molemmat koirat osallistuivat kummallekin radalle eli yhteensä neljästi startattiin meidän taloudestamme. Mukavat tulokset olivat tälläkin kertaa: kolme tulosta, joista kaksi nollaa, kummallekin yksi. Mörkö voitti oman luokkansa ja Topi ylsi toiseksi. Sijoitustulokset napsahtivat ensimmäiseltä radalta joka menikin molemmilta hienosti ja vauhdikkaasti. Toiselle radalle Topi järjesti yllätyksen; se juoksi ensimmäisen hypyn jälkeen tarkistamaan parinkymmenen metrin päässä nököttävän keppien numerolapun, olisihan sieltä voinut löytyä vaikka jotain syötävää! Olin itse niin hämmästynyt tempusta, etten saanut edes sanaa suustani ja kutsuttua koiraa heti pois, niin erikoista käytöstä se Topilta oli. Päästiinhän me sitten lopulta matkaan ja rata oli muuten puhdas. Itse vain luulin, että lapun tsekkaamisesta napsahti hylky, joten loppuradalla ei pahemmin kiirettä pidetty, istuskeltiin kontakteilla jne., joten aikavirhettä kertyi reilusti ja palkintosijat jäivät siten kauas taakse. Mörkön toinen rata meni sekin erinomaisesti, mutta kepeillä poika sujahti väärästä välistä sisään ja viimeisillä pujotteluilla tuli kauhea halu päästä jo jatkamaan rataa, ne jätettiin siis välistä. Siinä vaiheessa Mörkön innostus alkoi hiipua jo nollalukemiin ja haahuiluvaihe kääntyä päälle, joten nappasin otuksen hylkäyksenkin uhalla syliin ja aloitimme kepit alusta. Loppuradalla ei ollut ongelmia, puhtaasti meni. Erityisen ilahduttavaa oli, että Mörkön into säilyi tiukoissakin hyppypyörityksissä ja okserikin ylitettiin, vaikkakin rimaa hipoen. Palkinnot olivat taasen hyvät, siankorva sekä luu ja saipa ohjaajakin suun makeaksi.

4.10.
Topi viisi vuotta! Onnea isolle pojalle! Asiaankuuluvat nakkikakut ovat kadonneet parempiin suihin ja kaikki onnitteluhalit kestetty raskaasti huokaillen ja raksupurkkia kärsimyskorvauksen toivossa silmäillen.

Kuten kuvista näkyy, on korvakarvojen siistiminen jäänyt taka-alalle ja poika päässyt taas hieman homssuisen näköiseksi.

15.9.
Agilityä tolleriporukalla

9.9.
Mörkön ja Topin agilityseura PoKS oli tarjoutunut järjestämään lasten Satumetsä-tapahtumaan agilitynäytöksen, johon Mörkö osallistui. Tarkoituksena oli tehdä pieni ratdanpätkä, mutta Mörkö järjestikin aivan oman shownsa kaikilla mausteilla. Ainakin yleisöllä oli hauskaa, puhumattakaan itse showmiehestä. Se veteli rallia pitkin kenttää, karkaili keinulle ja käveli renkaan kehikosta monta kertaa ihan vain pottuillakseen. Mukavaa kuitenkin oli.


8.9.
Mörkö kävi pyörähtämässä epävirallisissa agikisoissa reilu viikko sitten. Topi ei tällä kertaa osallistunut puuttuvien apukäsien takia. Mörkön ensimmäinen rata meni erinomaisesti: oli vauhtia eikä keskittyminenkään rakoillut, mutta jostain syystä pussista tuli yhtäkkiä aivan uppo-outo viritys, josta tultiin vauhdilla pois väärästä päästä. Pojan käyttäytyminen oli melkoisen outoa, sillä pussin suorittaminen on sujunut aina todella hyvin ja innokkaasti. Mörkön muuhun tekemiseen pystyi olemaan kyllä tyytyväinen, se oli täysillä mukana eikä haahuillut omiaan. Toisella, reilusti vaikeammalla radalla Mörköä kiinnostivat muut jutut ja teimmekin vain pari kivaa estettä emmekä koko rataa. Herra taitaa olla kilpailutilanteessa täydellisesti yhden radan koira, sillä ensimmäinen sujuu lähes poikkeuksetta vauhdikkaasti ja se suoritetaan suurella innolla, kun taas toisella nenä tuntuu laahaavan maata ja kontaktit ovat oikeastaan ainoita esteitä, joille juostaan innolla.
Keskiviikkona käväisimme tolleritapaamisessa ja ajoimme samalla edellispäivänä tehdyt verijäljet. Suurena virheenä kävimme viemässä Topin jäljen loppukaadolle palkan sen nähden, joten itse jäljestämisestä ei tullut yhtään mitään. Mörkölle oli tehty lyhyt jälki ja se sujuikin jo ihan hyvin.
Tänään kävimme taas tutustumassa verijäljestyksen saloihin ja tällä kertaa Topikin malttoi keskittyä. Jälkien ajaminen sujui molemmilta koirilta hienosti harjoituskertoihin verrattuna. Täytyy kyllä sanoa, että jos Mörkön jälki ei olisi vedetty verellä vaan juoksuinen narttu olisi kävellyt sen, oli eteneminen taatusti täysin suoraviivaista ja erehtymätöntä.

12.8.
Karelia Show 2007

7.8.
Mörkö kaksi vuotta! Kuten syntymäpäivänä kuuluukin, Mörkö sai nauttia herkullista nakki-makaronilaatikkokakkua ja natustaa kuivattua siansaparoa erikoisherkkuna. Paljon onnea isolle pojalle!

28.7.
Heinäkuu on mennyt mökillä riekkuessa. Poikien suosikkipuuhiksi valikoituivat tänäkin kesänä pallon perässä remuaminen, ruohon laiduntaminen sekä hiekassa kylpeminen talon alla. Uiminen kuului Topin ehdottomiin ykkösjuttuihin, ja Mörkö natusteli mielellään mustikoita suoraan pensaasta. Kesän lomareissu oli tänä vuonna automatka Etelä-Suomeen sukuloimaan. Reissu oli herroille varsin tuottava, sillä kahvipöydistä tipahteli tiheään tahtiin kakunpaloja kuolaisiin suihin. Eipä tarvinnut nälkää nähdä ja kotiin palattiinkin varsin hyvin syöneinä. Paluumatkalla käväisimme Pertti Vilanderin luona Järvenpäässä hakemassa arvion Topista sekä laumamme järjestyksestä. Tulos oli odotettu: Topi on erittäin pehmeä kuten luonnetestikin osoitti. Koiran käyttäytymiseen ei voi laumahierarkialla eikä koulutuksella juurikaan tämän enempää vaikuttaa. Ylisuuri pelko uhatuksi tulemisesta tekee Topin arvaamattomaksi koko sen loppuiäksi.
Mörkö ilmoitettiin joku aika sitten Joensuun viikolla 32 oleviin isoihin näyttelyihin, sekä lauantain kansalliseen että sunnuntain kansainväliseen. Pitääkin hieman herätellä pojan mielestä sitä, miten siellä kehässä taas käyttäydyttiinkään ettei ihan hulinaksi mene.

10.7.
Topi ja Mörkö ovat saaneet olla itsestään oikein ylpeitä viime aikoina, kelpuutettiinhan poikien kuva Josepa-lehden kansikuvaksi! Kuva lehdestä. Kannessa esiintyvää kuvaa värillisenä voi katsella täällä.
Olimme Mörkön kanssa pari viikkoa sitten Kennelliiton järjestämällä agilityleirillä. Leirielämä olikin pojalle jo viime vuodesta tuttua ja se sujuikin oikein mukavasti. Saimme paljon hyviä vinkkejä agilityn suhteen. Mörkö sai leirillä monta uutta ystävää ja näkipä poika hevosia ja lehmiäkin ihan lähietäisyydeltä. Niitä Mörkö ei moikkaamaan uskaltautunut vaan tyytyi katselemaan hieman kauempaa.

17.6.
Mörkö pyörähti jälleen mätsärissä, ja tulos oli taas kerran oikein hieno: punainen nauha ja nuorten koirien ensimmäinen! Poika esiintyi todella hienosti, siitä on tullut oikein jo rutinoitunut esiintyjä. Tokoseuraaminenkin on jäänyt jo pois ja tilalle on tullut kaunis ravi. Namejakaan ai tarvitse enää olla kaiken aikaa syöttämässä, satunnainen palkkaus riittää. BIS-kehässä oli taas sekä punaisten että sinisten luokkavoittajat. Mörkö oli jo hieman väsähtänyt, joten häntä ei huiskinut enää aivan yhtä vinhasti ja peräpääkin tipahti muutaman kerran maahan, eikä sijoitusta tippunut. Hienosti kuitenkin kaikin puolin meni!
Topin terveystulokset saapuivat Kennelliitosta, tulokset ovat näkyvissä Topin omalla sivulla.

13.6.
Tolleritapaaminen

2.6.
Agilityssa ja uimassa, Mörkö tarinoi

24.5.
Kävimme eilen saksanpaimenkoiraliiton järjestämässä match show:ssa Mörkön kanssa. Olimme hieman kahden vaiheilla lähtisimmekö lainkaan, sillä koko päivän oli satanut hiljakseen ja lähdön aikaan sade yltyi. Päätimme kuitenkin mennä, ulkonäköhän ei mätsärissä se pääasia olekaan. Sade taukosi kuitenkin onneksemme melko pian, mutta Mörkö oli jo ehtinyt kastella korvansa likomäriksi. Huono sää oli karkoittanut ilmeisesti osan koirista ja väkeä ei ollut kovin hurjasti. Mörkö ilmoitettiin pieniin koiriin ja se sai numerokseen 132. Kehässä sitä vastassa oli pikkuinen pomeranian. Mörkö esiintyi oikein hienosti ja saikin punaisen nauhan. Pienten aikuisten punaisten nauhan saaneiden kehässä Mörkö pani parastaan ja iloisesti heiluvan häntänsä ansiosta voitti. BIS-kehään otettiinkin tällä kertaa kaikkien luokkien voittajat, niin punaistenkin kuin sinistenkin, ja kehässä olikin paljon koiria kerralla. Mörkö ei siellä enää pärjännyt, mutta taas saa olla oikein tyytyväinen sen esiintymiseen ja menestykseenkin tietenkin. Palkinnot olivat todella hyvät. Mörkökin sai punaisten aikuisten voitosta tyylikkäät Iittalan lasit, kaksi pantaa, raksuja ja purutikkuja.

17.5.
Tänään oli taas agilityseuramme järjestämät mölliagilitykisat. Molemmat koirat pääsivät taas radalle kahteen kertaan: helpommalle mölliradalle ja kaikille avoinna olleelle vaikeammalle epäviralliselle radalle. Mörkön olisi pitänyt aloittaa kisat, mutta se jäi jostain ihmeen syystä välistä ja rimoja oltiin nostamassa jo midi-korkeuteen, kun huomasimme asian. Pääsihän Mörkökin sitten tekemään ja hienosti tekikin: tuloksena oli nolla ja toinen sija. Erityisen iloinen olin siitä, miten innoissaan se oli ja miten vauhtiakin löytyi hienosti. Rata olikin juuri omiaan Mörkölle, hyppyjen välissä paljon putkia, kontakteja ja pussikin löytyi. Lopun hyppysuorankin poika meni todella hienosti eikä jäänyt lainkaan hidastelemaan. Epävirallisella radalla taasen kävi samoin kuin viimeksi, Mörköä ei oikein huvittanut ja ratakin oli jo sitten sen verran vaikea ja sisälsi niin paljon tiukkoja käännäksiä, että vauhti hiipui este esteeltä. Topin möllirata kaatui pieneen ohjausvirheeseen: putken väärä pää, joka oli täysin omaa syytäni. Muuten rata meni ihan hyvin, vaikka Topi olikin melkoinen häslä. Epävirallinen rata sujui verrattain paremmin: vain viisi virhettä riman pudottamisesta ja voitto.
Palkinnoiksi pojat saivat hienot retkeilyyn sopivat vesikupit ja nameja.

13.5.
Äitienpäivän aamuna huomasimme, että Mörkö näytti ontuvan. Se oli muutenkin normaalia flegmaattisempi, makoili vain. Kipeästä jalasta läytyi punkki, joka ei tosin sen koosta päätellen kovin kauaa ollut ehtinyt imeä. Punkin poistamisesta huolimatta Mörkön tila ei tuntunut parantuvan lainkaan, mutta päätimme seurailla tilannetta vielä hetken aikaa ennen lääkärille soittamista. Topin ollessa eteisessä lähdössä aamulenkille Mörkö jaksoi kuitenkin tulla päivystämään. Tullessamme Topin kanssa takaisin Mörkö vaikutti jo omalta itseltään ja jalkakin vaikutti terveemmältä. Parin tunnin päästä pojan vaivoista ei ollut enää tietoakaan, joten pääsimme lähtemään äitienpäiväretkelle. Reissulta tuli otettua kuvia, niitä voi katsella galleriasta. Topi oli tyytyväinen päästessään uimaan ja Mörkökin kahlaili matalassa rannassa korvakarvat likomärkinä.

26.4.
Tuli syötyä kesän ensimmäiset puikkojäätelöt. Pitihän koirillekin sitten maistiaiset antaa, mutta Topi ymmärsi idean hieman väärin, ja vetäisi äitini kädestä vahingossa tikunkin jäätelömaistiaisen lisäksi. Emme edes ensin tajunneet, että sinne tikku todella meni, niin sujuvasti se solahti. Emme ajatelleet olevan syytä huoleen, ja kun vielä lueskelimme netistä lisää tietoa, niin vakuutuimme ettei vaaraa ollut. Yritimme kuitenkin oksennuttaa Topia suolalla, mutta siitä ei sitten ollut hyötyä ja sekä tikku että suola jäivät mahaan. Seuraavana aamuna soitimme vielä lääkäriin, ja sieltä sanottiin, että tikku olisi saatava pois, koska se ei kulkeutuisi luonnollista tietä ulos. Lääkärin ohjeiden mukaan Topille syötettiin sitten neljä laatikkoa maksalaatikkoa, jonka jälkeen lähdettiin lääkäriin. Lääkärissa Topiin piikitettiin oksentamisreaktion aikaansaavaa ainetta ja sitten mentiin ulos odottelemaan. Ennen, kuin aine ehti vaikuttaa, Topi kyykistyi hädälle ja yllätys, yllätys, mikäs sieltä tulikaan: itse jäätelötikku täysin sen näköisenä kuin olimme sen viimeksi nähneet. Oksennusainetta kuitenkin oli jo ehditty antaa ja Topi oksensikin kuusitoista kertaa kahdenkymmenen minuutin aikana. Kaiken tämän jälkeen se oli ihan uupunut, tuntui, kun se olisi ollut jossain ihan muussa maailmassa: se ei jaksanut tulla ulos autosta tai ei edes tuntunut muistavan miten juodaan. Muutaman tunnin kuluttua se oli kuitenkin jo oma itsensä eikä syömisestäkään tuntunut jäävän kammoa ;>
Ensimmäinen punkkikin läytyi, Mörköltä.

22.4.
Outokummun ryhmänäyttely

1.4.
Tänään oli PoKS:n järjestämät mölli- ja epäviralliset kisat harkkamaneesillamme. Lähdimme aamulla ihan vain kokemuksenhakumielellä kisaamaan. Ensin minun oli tarkoitus startata vain Mörkön kanssa, mutta uskalsimme lopulta luottaa Topiin ja niinpä tein radat myäs sen kanssa. Mörkön molemmat radat menivät aika lailla pipariksi, herraa ei olisi voinut touhu vähempää kiinnostaa ja epävirallisella radalla meni ihan leikiksi. Topi yllätti omalla vuorollaan repäisemällä mölliradalla tulokseksi pyäreän nollan ja kun aikakin oli vielä niin hyvä, tuli voittokin siinä samalla. Epävirallisen kisan radalla itselläni sattui pikkuinen ohjausvirhe ja Topi hyppäsi väärän aidan. Myäs puomilla taisi tulla kontaktivirhe, mutta eipä se paljoa painanut kun väärästä esteestä oli jo tullut hylky. Palkinnoksi hienosta voitosta Topi sai lelun ja viiden euron lahjakortin Mustiin ja Mirriin.

Mörkö tuli pestyä viikko sitten sunnuntaina, ja samalla otin pojasta uudet poseerauskuvatkin:

Kuvat löytyvät myäs Mörkön omalta sivulta.
Eilen oli cavalierkävely Kuhasalossa, mutta siltä reissulta ei valitettavasti tullut otettua kuvia. Mukavaa joka tapauksessa oli, ja mukana olivat Mörkön Kassu-veli ja Mandi-äiti, Puhvi, Muru ja Omelia.
Pari viikkoa sitten tolleritapaamisessa Topi vihdoin ja viimein kantoi kokonaista varista. Ennen se on kantanut vai pelkkää siipeä, kokonainen varis on inhottanut sitä niin paljon, että se on katsonut parhaaksi pysyä kaukana siitä :)

11.3.
Tolleritapaaminen

4.3.
Topi kävi torstaina eläinlääkärillä antamassa verinäytteen Hannes Lohen geenitutkimukseen. Kohtaan, josta näyte otettiin, laitettiin pieni side, ja Topi hienohelmana yritti kerätä epätoivoisesti säälipisteitä nilkuttamalla.
Tänään oli cavaliertapaaminen, ja mukana oli yksi uusi koirakin, Omelia-neiti.

5.2.
Nyt on riittänyt pakkastakin ihan kunnolla, ja sen takia ovat jääneet muutamat agi- ja tokoharkatkin valitettavasti väliin.
Viikonlopun aikana tuli otettua pitkästä aikaa kuvia. Otoksia pääsee ihastelemaan -tai kauhistelemaan galleriassa. Sivujen muuta-sivua on myös päivitetty, mm. sivujen eri versiot ovat nyt näkyvissä.
Mörkölle syntyi viikko sitten puoliveljiä, kun Mandi pyöräytti maailmaan neljä hurmaavaa cavalierinalkua, kaikki poikia. Kaksi pikku-Mörköäkin näki päivänvalon :> Valitettavasti yksi pennuista oli liian heikko elämään.
Eilen oli cavalierkävely Kuhasalossa. Mukana olivat tällä kertaa Mörkön veli Kassu, Muru, Mörkö sekä Puhvi. Kuvia tapaamisesta löytyy galleriasta.

21.1.
Vihdoinkin maisema on muuttunut talvisemmaksi, kun maakin on valkoinen. Pitkään sitä harmaata kestikin, onneksi ei tarvitse enää kuivailla kuraisia tassuja.
Mörkö avusti agilityseuraansa olemalla häiriökoirana agilityn hallittavuustestissä. Poitsu hoiti pestinsä varsin mallikkaasti.
Olemme käyneet pari kertaa PoKS:in agilityn vapaavuorolla lauantaina. Nyt, kun pojat ovat käyneet samoissa agiharkoissa, Mörkö on ottanut ehkä mallia Topista ja oppinut pitämään aglitystä. Kun se ennen saattoi jäädä hypyn taakse seisomaan, niin nyt meno on ihan erilaista, esteiden yli mennään korvat ilmassa viuhuen.

2006

28.12.
Joulu meni ohi mukavissa merkeissä. Pojat vahtivat ettei kinkku pääse karkaamaan uunista ja poseerasivat joulukuusen juurella. Mörkö tutustui myös olkipukkiin: "Hei kuka sä oot? Ollaaks kavereita?" - "Miks sun korvat on ihan kovat ja kiemuraiset? Kuuleeko niillä hyvin?" - "Voit sä poseerata vähän mun kanssa? Jooko?". Illalla oli vuorossa päivän kohokohdat, ruoka ja lahjat. Jo aamulla pojat saivat vähän riisipuuroa, ja illalla ne saivat maistella kinkkua ja muita herkkuja. Mörkö sai lahjaksi uuden nahkaisen remmin, luun ja, ah, niin ihanalle tuoksuvia nameja. Topin lahjalista näytti samalta, mutta remmiä se ei saanut. Yhteiseksi poitsut saivat ison pussin siankorvia.
Tämän vuoden viimeisessä Tolleri-lehdessä julkaistiin juttu Topista otsikolla Elämää hullerin kanssa. Pdf-muodossa voit katsoa tiedostoa täältä, html-muodossa täältä.

20.12.
Mörkö osallistui 9. päivä joulukuuta Voittaja 2006-näyttelyyn. Matkat kuljimme junalla, ja Mörkö vanhana tekijänä oli kuin kotonaan junassa, yritteli kurkkia ikkunasta maisemiakin. Itse näyttelypäiväkin sujui hyvin, ja kotiinviemisinä oli H. Tuomarina oli Gert Christenssen Tanskasta, joka tuomaroi cavat myös puolisen vuotta sitten Pärnävaaralla. Puolessa vuodessa Mörkö ei ole siis ainakaan huonontunut :D Eniten Mörkö kaipaa turkkia ja massaa. Olimme vielä sunnuntainkin paikan päällä. Reissu oli suurimmalta osaltaan vain mukava kokemus, mitään menestystähän sieltä ei lähdetty hakemaankaan. Viikonlopun kuvasatoa voi ihailla, tai kauhistella täältä.
Koiraharrastuksissa alkoi nyt talvitauko, ja pojat keskittyvät kuumeisesti odottamaan pukkia :> Teille karvakorvat ahkeroivat joulukortin, katso se täältä.

3.12.
Sivujen päivittäminen on jäänyt hiukan viime aikoina.
Pojat ovat käyneet agilityssä ja tokoryhmässä. Mörkön kanssa on harjoiteltu näyttelykäyttäytymistä viikonlopun Voittaja-näyttelyä varten. Myäs match show:ssa olemme käyneet, Mörkö sai punaisen, mutta sen kummempaa sijoitusta ei tullut. Punaisten kehässä pojan pylly alkoi painaa taas niin paljon, eikä seisomisesta tullut oikein mitään.
Tänään kahdeltatoista oli cavaliertapaaminen, mutta tapaamiseen ei loppujen lopuksi tullut ketään muuta kuin me. Kahdelta olikin sitten tollerien tapaaminen. Siellä oli muutama koira, Nuusku, Rapsu ja Puntti. Mörkö sai kerrankin leikkiä toisen koiran kanssa, eikä vain kiehnätä ja pyytää leikkiin :>

1.11.
Cavalierkävely

28.10.
Marraskuu lähestyy, ja luntakin on jo jonkin verran maassa. Topi kävi vielä urheasti lumisateessa uimassa. Opetin Mörkölle kaksi uutta temppua, painamaan tassulla kirjaa ja menemään pahvilaatikkoon istumaan, kun sanoo "mene sisään". Huomenna pojat pääsevätkin mökille riehumaan, ja vielä päivän päätteeksi tokoryhmään temppuilemaan.

21.10.
Mörkö kertoo päivästä

17.10.
Nyt syyslomalla on ollut enemmän aikaa touhuta poitsujen kanssa, joka päivä olemmme pihalla agia ja tokoa treenailleet. Topi ja Mörkö ovat oikein erikoistuneet pariagilityyn, pienelle pöydälle ahtaudutaan kahdestaan, renkaasta hypätään yhtaikaa ja kepit pujotellaan perätysten.
Sunnuntaina olimme molempien koirien kanssa tokotreeneissä, siellä harjoiteltiin askelsiirtymisiä ja paikallaoloa. Mörkö tulee jo tosi nätisti sivulle, enää ei tarvitse näyttää käsimerkkiäkään.
Eilen oli Mörkön agi, olikin paljon mukavampi, kun oli pienempi ryhmä, odottelua oli paljon vähemmän.

13.10.
Mörkön agilityn ryhmäjakoa muutettiin, meidän treenimme siirtyi puolta tuntia myöhemmmäksi, klo 20-21:ksi. Nyt ryhmäkin on pienempi, joten odottelua ei tule varmaankaan niin paljoa. Keskiviikkona kävimme Mörkön kanssa hyvät tavat-ryhmässä katselemassa millaista siellä on. Näillä näkymin se jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi, sillä asiat olivat hieman liian helppoja meille ja ne eivät perustuneet niinkään tokoon. Tänä aamuna Topi lähti isän kanssa mökille, Mörkö on nyt siis ainoa rakki talossa :> Teimme Mörkön kanssa agilityä kotipihalla, kepit sujuivat jo melko hyvin. Kokeilin ohjata jo etuperin, eikä siinäkään tullut ongelmia. Myöskin rengasta ja pöytää harjoittelimme, pöytä on oikein Mörkön lempieste, se kipittää sinne aina namin toivossa päästessään pihalle.

8.10.
Mörkön agility maanantaina meni hyvin, alussa hurmaava koikkerinarttu Riina tuntui kiinnostavan vähän liikaakin. Vähän aikaa maneesiin totuteltuamme Mörkö malttoi kuitenkin keskittyä ja teki pienet radan pätkät hienosti. Kaikki esteet olivat vielä hyvin muistissa.
Keskiviikkona oli cavaliertapaaminen ja myöskin Topin 4-vuotissynttärit. Vuosipäivän kunniaksi Topille tehtiin maittava nakki-piimä-maksalaatikkokakku. Lupaa kakun syömiseen oli tietenkin tuskallista odottaa, "Ota nyt se kuva, niin päästäisiin joskus itse asiaankin!"
Cavaliertapaamiseen oli tällä kertaa löytänyt tiensä taas yksi uusi koira, Leevi-blenheim. Leeville ja Mörkön enolle Tompalle tuli kinaa tapaamisen alussa, ja lopun aikaa Leevi pysytteli visusti emännän polvitaipeessa. Mörköllä oli yksinäistä, kun tyttöystävät Puhvi ja Muru eivät olleet paikalla. Ruoho maistui kuitenkin vallan mainiosti seuran puutteesta huolimatta.
Torstaiaamuna Mörkö oksensi, ja myös ruoka tuli heti pikapostissa takaisin. Muuten herra tuntui ihan normaalilta, reippaalta itseltään. Pidimme Mörköä sitten pari päivää paastolla, mutta silti oksentelu jatkui. Mitenkään sairaan oloiseksi Mörkö ei muuttunut, olisi halunnut syödä ja touhusi normaalisti. Rupesi jo epäilyttämään että sillä on joku vierasesine mahassa. Tänään kävimme ostamassa apteekista lääkkeitä mahakipuihin, ja ne ovat tuntuneet auttavan. Pari raksuakin on pysynyt sisällä. Tokotreenit jäivät silti tänään Mörköltä väliin. Topi kävi tokoilemassa pikkuveljenkin puolesta, ja pyörähti uimassakin rankan treenauksen jälkeen :] Varmaan tuo Mörkön tauti menee pikkuhiljaa ohi, toivottavasti pääsisimme agilityynkin huomenna.

1.10.
POKSin harrastusvuorot ovat nyt sitten selvinneet, agilityn jatkokurssi on maanantai-iltaisin ja tokoryhmä lauantaisin. Huomenna onkin pitkästä aikaa agilityä, saa nähdä miten esteet ovat Mörkön muistissa. Kävimme tänään mökillä, ja pojat juoksivat itsensä rättiväsyneiksi. Kuvia ei valitettavasti tullut tällä kertaa otettua.

17.9.
Kävimme pyörähtämässä Mörkön kanssa agilityn harrastusryhmässä ihan huvin vuoksi perjantaina.

13.9
Tänään oli cavaliertapaaminen. Mukana oli monia uusia koiria, nyt oli mukana yhdeksän koiraa. Koirat saivat juosta sydämensä kyllyydestä, Mörkö keskittyi taas Puhvin liehittelemiseen.

12.9.
Uusimmassa Koiramme-lehdessä oli juttu viime vuoden ystäväopiskelijanamme olleesta saksalaisesta Juliasta ja hänen koirastaan Örestä. Olimme lauantaina siis katsomassa tokokisoja, satoi ja tuuli puhalsi kovaa. Mörkö oli siltikin reipas :>

9.9.
Syyskuu vaihtui hyvissä tunnelmissa. Agilityssä ja tokoilussa on taukoa, POKS "muuttaa" Kiviniemen maneesille. Treenit jatkuvat lokakuun alussa.
Eilen Topilla oli agiharkat, vaikka vettä satoi kuin saavista kaatamalla ja välillä ukkonenkin salamoi, se ei pelännyt miltei lainkaan, ja teki radat nätisti. Tänään POKS järjestää tokokisat, menemme haistelemaan Mörkön kanssa kisatunnelmaa, ehkä mekin vielä joskus ;) Kävimme myös vuosirokotuksilla, sydän oli kunnossa.
Lisäilin uusia kuvia galleriaan, vastailin vieraskirjaan, koirien harrastuksiin korjauksia ja Mörkölle match show-tulokset.

26.8.
Jäi se kirjoittaminen sitten tiistainakin, samoin keskiviikkona, torstaina ja perjantainakin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös se näin mene ;>
Maanantaina olimme siis Mörkön kansssa toko alkeissa. Kerta oli melko tavallinen, uutena asiana oli hyppy sekä liikkeestä maahanmeno. Molemmat onnistuivat hienosti, varsinkin hyppyä Mörkö olisi halunnut harjoitella enemmänkin. Maahanmenokin meni yllättävän hyvin, saatoin jatkaa vielä muutaman askeleen eteenpäin ilman, että Mörkö olisi noussut. Kädelläkään ei tarvinnut auttaa maahanmenoa. Lisäksi harjoiteltiin käännöksiä sekä odottamista. Meidän treenatessamme Topi oli uimassa äidin kanssa.
Keskiviikkona oli toko alkeiden toiseksi viimeinen kerta. Harjoittelimme seuraamista ja käännöksiä, hyppyä sekä paikalla makuuta. Kaikki liikkeet menivät hyvin, paikalla olossa Mörkö pääsi harmittavasti nousemaan. Aktivointitemppuna oli tällä kertaa laatikkoleikki. Mörkö hoksasi melko nopeasti, että laatikkoa pitää tökätä kuonolla, että saa namin. Lopussa vaadin siltä jo laatikon läppäämistä tassulla, mutta sitä poitsu ei ihan vielä tajunnut.
Torstai sujui rauhallisissa merkeissä, mitään erikoista ei sattunut. Perjantaiaamuna Topi vaikutti pahoinvoivalta ja oli muutenkin vetelämpi kuin yleensä. Aamuruuan syöntiä se epäröi hiukan, joka on todella harvinaista. Siskoni käydessä päivällä kotona Topi oli oksentanut. Vielä illallakin se oli sairaan oloinen. Tänä aamuna Topin olo oli jo selkeästi parempi, ruokakin maistui. Puolenpäivän aikoihin se oli jo täysin normaali oma itsensä, onneksi oksentelu ei ollut mitään vakavampaa, lieneekö ahminut luunsa liian innokkaasti tai muuta sellaista. Tänään kävimme Lykynlammella lenkillä. Juuri perille päästyämme puhkesi raju sade ja muutamia rakeitakin tuli. Odottelimme sitten autossa sateen laantumista. Vartin päästä pääsimme pian lähtemään. Kiersimme järven ympäri lenkkipolkua pitkin, Mörkö oli irti ja Topilla oli pitkä liina. Topi kävi myäs uimassa. Kotimatkalla auto olikin täynnä likomärkiä, haisevia ja väsyneitä karvakasoja :)

20.8.
Sivut ovat vihdoin valmistuneet, linkkilista kaipaa edelleen täytettä. Tänään oli cavaliertapaaminen, tosin paikalle tulivat lopulla vain minä, äitini ja Mörkö sekä Mörkön kasvattaja Marju Kassun ja Mandin kanssa. Myös Kari oli mukana. Tapasimme kello kymmeneltä Linnunlahden koirankoulutuskentällä, ja ajattelimme kokeilla agilityä. Kävikin sitten niin mukavasti, että kentällä olivat juuri lopettelemassa agiltyä edelliset koirakot, joten meidän ei tarvinnut ottaa esteitä esiin konteista niiden ollessa jo valmiina. Kassu ja Mandi kokeilivat ensimmäistä kertaa putkea, ja se sujuikin hienosti. Mörkö meni melko hyvin lähettämällä. Myäs keppejä, keinua, a-estettä, muuria ja aitoja kokeilimme. Kepit eivät kiinnostaneet Mörköä lainkaan, a-este sitäkin enemmän. Olin yllättynyt miten hyvin se otti kontaktit, tosin se alkoi ennakoimaan melko paljon ja jäi joillain kerroilla melkein esteen harjalle. Keinu meni myös hyvin, vaikka annoin sen tärähtää entistä voimakkaammin. Kontaktiesteet taitavat olla Mörkön suosikkeja. Puoli yhdentoista aikoihin kentälle tuli muutamia dobermanneja treenaamaan tokoa. Korjasimme esteet lopuksi takaisin kontteihin, ja lähdimme kotiin. Onneksi kentältä on vain lyhyt matka mielle, niin voi kulkea kävellen. Tänään ei olekaan sitten enää agin alkeiskurssia, se kun loppui viikko sitten. Seuraavana sunnuntaina on taas, ja silloin kerrotaan jatkosta. Mörkö oppi eilen läppämään tassulla käteen, se oppi sen yhden lenkin aikana, siis todella nopeasti :) Topilla on taas kausi, jolloin se ei haluaisi kävellä lainkaan jos koko "lauma" ei ole mukana, pistää jarrut pohjaan tuossa metsään vievällä polulla. Mitä lie mörköjä näkeekään siellä. On myös melko kuuma, voi johtua siitäkin sen haluttomuus. Tällaista tällä kertaa, huomenna on tokoa, enkä varmaan ehdi pahemmin kirjoittelemaan, tiistaina sitten.